Eisen voor je urenregistratie

Wanneer je als zelfstandige ondernemer werkt moet je je uren registreren van de Belastingdienst. Wanneer je namelijk aan het urencriterium voldoet kom je in aanmerking voor diverse belastingvoordelen. Hierbij geldt wel dat je moet kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uren per jaar voor je onderneming werkt. De Belastingdienst kan dit ieder gewenst moment opvragen of bij je langskomen voor een controle.

De eisen voor het documenteren van je uren

Er zijn geen specifieke eisen opgesteld voor het documenteren van de gewerkte uren. Wel moet de Belastingdienst kunnen zien wanneer je hebt gewerkt, hoelang en wat je hebt gedaan. Het is dan ook aan te raden om in ieder geval de volgende gegevens te documenteren:

  • Wanneer is er gewerkt en voor welke klant was dit?
  • Op welke datum is er gewerkt?
  • Hoelang ben je met de hierboven gedocumenteerde werkzaamheden bezig geweest?
  • Wat heb je precies gedaan?

Bewaarplicht voor je administratie

Zorg er altijd goed voor dat je je administratie op een veilige plek bewaard. Je hebt je namelijk te houden aan een bewaarplicht van maar liefst 7 jaar. De Belastingdienst kan dus je administratie van 2009 of 2010 opvragen als ze hiervoor een reden zien. Wanneer je deze administratie niet aan kan tonen loop je het risico op boetes. Dit geldt dus ook voor je urenregistratie. Het is dus aan te raden je tijdregistratie in de cloud te bewaren of deze geregeld te back-uppen.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *