December: de maand om je boekhouding af te sluiten

Aan het einde van het jaar is het weer een goed moment om je boekhouding af te sluiten. Alle gegevens moeten weer naar de Belastingdienst en je kunt zien wat je dit jaar aan winst hebt gedraaid. December is dan ook de maand waarin veel bedrijven de laatste weken of dagen druk bezig zijn met de boekhouding. Alle facturen moeten betaald worden, facturen moeten naar de klant verstuurd worden, alle betalingen worden gecontroleerd en zo komt er een overzicht uit van de balans van het hele jaar. Hierdoor weet je ook wat je het volgende jaar misschien anders wil doen of welke investeringen je met je bedrijf kunt doen. Een goed moment dus om de maand december alles netjes op orde te brengen en je boekhouding af te sluiten. Zo kun je in ieder geval weer fris aan een nieuw ondernemend jaar beginnen.

December geeft inzicht in je boekhouding

Als je je boekhouding in de maand december af hebt gesloten, geeft dat een goed beeld hoe je het laatste jaar hebt gedraaid. Zorg dat je dit goed in je opneemt om een goede start te kunnen maken in het nieuwe jaar! Neem de tijd ook om alles goed in te boeken, want fouten maken kan je veel geld kosten. Begin daarom op tijd met het afronden van de boekhouding en kijk alles nog een keer na.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *