Bedrijfssoftware voor het besparen van tijd

Veel ondernemers verwerken onder andere hun boekhouding nog in Excel, of versturen facturen via Word. Het slim inzetten van bedrijfssoftware kan een flinke tijdbesparing met zich meebrengen, terwijl het niet (veel) extra kosten met zich meebrengt. Sterker nog: veelal levert het door de tijdbesparing juist iets op!

Bedrijfssoftware in de cloud

Waar software eerste veelal op lokale computers werd gebruikt, wordt software tegenwoordig veel in online webomgevingen gebruikt. Deze webomgevingen, ook wel de cloud genoemd, brengen grote voordelen met zich mee. Zo is het niet meer nodig om software op een computer of server te downloaden. Daarnaast is software in de cloud via verschillende locaties te benaderen. Wanneer een computer het even niet doet is het dus nog steeds mogelijk de software te gebruiken. Ook wanneer een computer kapot gaat zijn de gegevens niet verloren. Het gebruik van bedrijfssoftware in de cloud kent een groot aantal voordelen en nagenoeg geen nadelen.

Tips voor het gebruik van bedrijfssoftware

  1. Verstuur je facturen via de cloud: door het gebruik van digitale facturatie software is het mogelijk om met een paar klikken een professionele factuur te versturen. Excel is hierdoor overbodig, waardoor je boekhouding ook georganiseerd blijft. Daarnaast kan je veelal zelfs via een app een factuur versturen. Een online factuur maken is hiermee erg gemakkelijk.
  2. Printen op verschillende locaties: met een app is het tegenwoordig mogelijk om te printen via je mobiel, computer of tablet. Ook wanneer je niet op kantoor bent. Wanneer je terugkomt ligt je printje al klaar voor je!
  3. Mailen vanaf elke locatie: met onder andere Google Apps for Work is het mogelijk om overal en altijd te mailen. Of het nu op je mobiele telefoon of op een vaste computer is, er zijn geen beperkingen.
  4. Overal je boekhouding controleren: met een app of via een mobiele website van je boekhoudprogramma kan je binnen enkele klikken je boekhouding controleren. Makkelijker is het nog nooit geweest!
  5. Klantenbeheer online uitvoeren: door het gebruik van cloud gebaseerde CRM software weet je overal en altijd wat je in de vorige gesprekken met je klanten hebt besproken. Ook kan je aantekeningen maken na bijvoorbeeld een salesgesprek of een kennismaking.

Aanbieders van bedrijfssoftware

Er bestaan diverse aanbieders van bedrijfssoftware. De grootste spelers op de markt zijn Exact, Google Apps for Work, Afas en Offective. Bij veel aanbieders is het mogelijk een gratis account aan te maken en de software daarmee te testen.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *