Boekhouding apps voor (kleine) bedrijven

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een faillissement is het onvoldoende en het niet accuraat bijhouden van je boekhouding. Maar, laten we eerlijk zijn, het verzenden van facturen, het bijhouden van de kosten, het opmaken van de maandelijkse loonlijst en het indienen belastingen kunnen ongelooflijk veel werk zijn, vooral als je ook nog eens veel tijd en energie moet stoppen in de groei van je bedrijf.

Het maakt niet uit hoe belangrijk deze taken, ze zijn vervelend en kunnen meer van je tijd en middelen in beslag nemen dan je zou willen. Met de volgende boekhouding apps kun je de boekhouding en al je andere financiële taken op een eenvoudige manier bij elkaar houden en veel overzichtelijker maken, zodat je met minimum tijdsverbruik ervoor kunt zorgen dat je bedrijf slaagt.

Sommige apps hebben ook de mogelijkheid een factuur te versturen vanuit de app zelf en het direct uploaden van de btw-bonnen van zakelijke aankopen naar de app simpelweg door een foto te maken van de bon met je mobiel of tablet. Zo kun je op weg naar huis bent, op kantoor of in de trein je boekhouding bijwerken. Met de juiste app heb je de complete administratie in je broekzak. Je kunt je omzetcijfers, openstaande facturen en resultatenrekening op een makkelijke manier bijhouden.

Tip: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/boekhoudprogramma/populair-boekhoudprogramma-kopen/

Thinq: Dit is een Nederlandse onderneming die zich richt op het aanbieden van online administratieve diensten aan onder andere ZZP’ers. Op innovatieve wijze proberen ze bij Thinq om firma’s zo weinig mogelijk tijd te laten spenderen aan hun boekhouding. Hun slagzin luidt dan ook: ‘Slimme ondernemers boekhouden niet’.

MoneyBird: Dit is een software bedrijf gevestigd in Enschede. En ook deze app heeft een mooie slogan ‘Plezier in je financiële zaken’. Deze app is verkrijgbaar in het Nederlands en in het Duits. Geschikt voor freelancers, ZZp’ers en MKB’ers, en tegen zeer redelijke tariefen. Van een gratis pakket tot een onbeperkt pakket van 25 euro per maand.

Uitgelicht: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/facturen/online-factureren/

Factuursturen.nl: ‘Al jouw financiële zaken goed geregeld’ is de slogan hier. Ten eerste krijg je in dit programma een automatische backup van al je gegevens. Via het Internet en in een online app kun je overal en altijd je boekhouding bijhouden en raadplegen. De gratis versie is beperkt tot drie facturen per maand, en heeft heel wat mooie features zoals ingekomen en periodieke facturen beheren en het opmaken, het beheren en accorderen van offertes etc. Verder bestaat er de mogelijkheid om per facture 50 eurocent per document te betalen in een onbeperkt pakket.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *