Een bedrijf runnen in je studietijd

Mijn studievriend en ik zochten tijdens onze studie naar een manier om geld te verdienen. We hadden gewoonweg een bijbaan kunnen nemen, maar dat leek ons niets. Het ondernemerschap sprak ons erg aan. Daarom wilden we samen wat opzetten, maar de vraag is dan: wat gaan we opzetten? We wilden daar niet te lang over nadenken. Je ziet bij heel wat ondernemingen dat die gewoonweg beginnen met ondernemen. Wat hadden ons voorgenomen om ook makkelijk te beginnen. We hadden wat geld gespaard en kochten daar producten van, waarvan we dachten dat we die makkelijk zouden verkopen. Kortom: we begonnen simpel.

Een goede koeriersdienst voor de pakketten

Om alle zaken goed te kunnen regelen, schreven we ons in bij de KVK. Dat was de eerste stap en daarna konden we meteen aan de slag. We merkten al snel dat de voorraad die we hadden ingekocht, in snelle tijd verkocht was. Er was alleen één punt, we moesten continu de producten zelf afleveren of we moesten het via de post versturen. Dat was voor ons tijdrovend. We wilden de pakketten makkelijk kunnen verzenden, zodat we ons volledig konden richten op onze onderneming. We zochten dus eigenlijk een koeriersdienst. Die voor ons gemakkelijk de pakketten kon bezorgen. Na een korte zoektocht vonden we de koerierdienst in MSG Koeriers. Dat maakte het voor ons super makkelijk.

Algemene voorwaarden opstellen

Het bedrijf groeide snel; we moesten ons ook nog richten op onze studie. De snelle groei bracht meer werk met zich mee. Zo kwamen we er ook achter dat we een aantal juridische zaken moesten regelen. Zaken zoals het opstellen van algemene voorwaarden. Het is erg belangrijk dat je binnen een bedrijf als de onze goede algemene voorwaarden hebt. Zo gaat het proces gesmeerd en kun je dat leveren aan je klanten, wat je wilt leveren. Inmiddels hebben we deze algemene voorwaarden opgesteld. Algemene voorwaarden die goed zijn afgestemd op ons bedrijf. 

Natuurlijk studeren we er nog hard bij, maar het bedrijf wordt steeds groter en er gaat ook meer tijd inzitten. Een bijbaantje was wellicht minder tijdrovend geweest, maar zeker niet zo uitdagend als het bedrijf dat ik samen met mijn studievriend run.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *