Het belang van gladheidbestrijding op de werkvloer

Winters worden steeds strenger in Nederland, wegen worden gladder en vaak zijn de parkeerplekken al een grote bron voor gevaar. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat de werknemers weer veilig op hun werkplek terecht kunnen of juist weer veilig thuis kunnen komen. Dan helpt het niet dat er al ongelukken kunnen gebeuren op de parkeerplaats van de bedrijven waar zij werken. Zorg daarom voor goede gladheidbestrijding. Dit begint vaak bij het strooien van zout op de parkeerplekken of op de looppaden naar de ingang, etc. Dit zijn op jaarbasis vaak grote hoeveelheden zout die ingekocht moeten worden om dit voor elkaar te krijgen. Maar waar kun je terecht om deze grote hoeveelheden strooizout te vinden? Hiervoor kun je terecht bij een zoutleverancier. Dit zijn bedrijven die zich specialiseren in zout voor verschillende doeleinden, waar gladheidbestrijding een van is. Lees hieronder waarom het bestrijden van gladheid belangrijk is voor de werknemers. 

Als werkgever is het belangrijk om voor goede werkomstandigheden te zorgen voor de werknemers, hier hoort ook gladheidbestrijding bij. Voor veel werknemers zal dit niet vanzelfsprekend zijn, maar een werknemer kan aansprakelijk gesteld worden bij ongelukken tijdens werktijd. Is het dus zo dat een werknemer buiten moet werken en de werknemer komt wel ten val door gladheid, dan kan dit verhaald worden bij de werkgever.

De gemeente kan helaas niet op elk terrein strooien, dit is moeilijk bereikbaar voor hen. Daarom wordt deze verantwoordelijkheid bij de werkgevers gelegd.

Een kleine tip van ons voor de gladde tijden. Strooizout wordt enkel in de winter gebruikt om gladheid te bestrijden. De winter en gladheid zijn moeilijk te voorspellen, daarom kan het soms een probleem zijn om genoeg strooizout in huis te hebben of te vinden als gladheid een probleem wordt in Nederland. Dat weten wij door het tekort aan strooizout een paar jaar geleden. In deze tijd werden wij als Nederlanders heel creatief met de bestrijding van gladheid. In deze tijd werd er zand ingezet om de gladheid te bestrijding. Dit zorgt er niet voor dat het ijs smelt, maar wel voor een ruwe ondergrond, waar uitglijden minder vaak op voorkomt. 

Wees er dus op tijd bij en zorg voor een veilige werkvloer voor de werknemers. Mocht jij hier als werkgever geen tijd voor hebben, dan zijn er uiteraard genoeg opties om deze werkzaamheden uit te besteden. 

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *