Het business canvas model

Een veelvoorkomend probleem van draaiende en startende bedrijven is het hebben van tunnelvisie. Je weet niet meer hoe je je onderneming goed op de kaart kan zetten, hoe je verdienmodel in elkaar steekt en wie je klanten zijn. Een Business Canvas Model biedt hierbij uitkomst. Met een Business Canvas Model zorg je ervoor dat je jouw onderneming/idee overzichtelijk maakt en hierdoor zie je het grote plaatje ook (weer).

Een BCM is een must voor elke startende onderneming

Een Business Canvas Model is voor elke startende onderneming een must, alhoewel het in veel gevallen nog steeds wordt onderschat. Met een Business Canvas Model maak je een bedrijfsplan, maar dan in één overzicht. Met een Business Canvas Model bekijk je je bedrijfsmodel vanaf een stand en kan je de klant en de behoeftes van jouw onderneming centraal stellen.

Bedrijfsplan aan de hand van een BCM

Door het invullen van een Business Canvas Model wordt jouw bedrijf visueel. Aan de hand hiervan kan je je bedrijfsplan verder uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan de vraagstukken: wat is mijn verdienmodel? Hoe krijg ik klanten? Waarom moet men voor mij kiezen? Welke kanalen moet ik inzetten om meer klanten te krijgen?

Wil jij bezig met je Business Canvas Model? Gebruik dan gerust de bovenstaande afbeelding!

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *