Lening oversluiten: Hier moet je aan denken

Wil je een lening oversluiten, maar weet je nog niet precies wat er allemaal bij komt kijken? Dan is het verstandig om hier eerst een beter beeld bij te krijgen. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden voor jou beschikbaar, maar deze zullen niet altijd de voordelen op gaan leveren die je gehoopt had. Je kunt het oversluiten bijvoorbeeld gaan regelen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Zolang je op voorhand maar weet wat jou te wachten staat. Onderstaande informatie helpt jou daarom om op een goede manier te beginnen met het invullen van de gegevens.

 

Een lening oversluiten voor een lagere lening

Een lening oversluiten kan een goed idee zijn wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan profiteren van een lagere rente. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je meerdere leningen hebt lopen en hier overal rente over betaalt. Het kan dan erg prijzig zijn, terwijl je het ook allemaal onder één dak kunt houden. Je kunt hiermee een flink bedrag gaan besparen aan het einde van de rit. Je sluit dan als het ware een nieuwe lening af, waarmee je alle andere leningen kunt aflossen. De rente gaat hierdoor direct vele malen minder worden en je hebt een lager totaalbedrag tot jouw beschikking.

 

Boetes en een hogere schuld

Een lening oversluiten zal dan wel nadelen met zich meebrengen. Een persoonlijke lening kun je bijvoorbeeld niet boetevrij aflossen. Wanneer je de lening oversluit, kan het daarom zijn dat je nog wel een boete moet betalen bij de maatschappij. Bij andere leningen is dit vaak niet het geval. Daarbij ben je al snel geneigd om een extra bedrag te lenen, waardoor je een nog hogere schuld aan het opbouwen bent. Het zijn dus wel punten om in het achterhoofd te houden voordat je aan de slag gaat met de aanvraag.

 

De kosten en de hoogte van de lening

Wanneer je hier rekening mee houdt en toch een lening oversluiten dan is het goed om eerst naar de kosten te gaan kijken. Hoeveel je moet betalen, hangt bijvoorbeeld ook af van de bijbehorende voorwaarden. Zoek alles goed uit en leen uitsluitend hetzelfde bedrag als de leningen die je open hebt staan. Hiermee wordt de aanvraag ook veel sneller geaccepteerd dan wanneer je een hoger bedrag gaat lenen. Je hebt immers al financiële problemen en deze kunnen alleen maar hoger worden wanneer je nog meer gaat lenen of juist te weinig leent.

 

De laatste zaken gaan bekijken

Om de kosten zoveel mogelijk te drukken en toch te profiteren van een lening oversluiten kun je het beste voor een korte looptijd gaan. Je gaat dan namelijk minder rente betalen dan wanneer je voor een lange looptijd gaat. Je voegt dan alle kleine leningen samen en bespaart uiteindelijk een groot bedrag. En kun je meer missen? Vergeet dan niet om tussentijds af te lossen. Je bent zo ook direct van jouw schuld af. Bekijk dan wel of je een boete moet betalen met vervroegd aflossen, zodat je eventuele hogere kosten wederom gaat besparen. 

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *