Nieuwe printer kopen? Hier moet je op letten!

Ben je opzoek naar een nieuwe printer? Dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten printers. Om je te helpen bij je keuze, hebben wij de belangrijkste punten waar je op moet letten op een rijtje gezet!

Waar gebruik je hem voor?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je de printer voor gaat gebruiken. Is het een printer voor thuis? Of is hij bedoeld voor op kantoor? Gebruik je hem vaak, of maar af en toe? Moet hij foto’s scherp kunnen printen, of wordt hij daar waarschijnlijk niet voor gebruikt? En wat moet de printer nog meer kunnen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan scannen en kopiëren. Noteer dit soort zaken voor jezelf, zodat je weet waar jouw toekomstige printer aan moet voldoen.

Het type: laserprinter of inkjet? 

Wanneer je de bovenstaande punten voor jezelf hebt bepaald, wordt het al makkelijker om een keuze te maken betreft het type. Er bestaan namelijk laserprinters en inkjet printers. Laserprinters zijn over het algemeen geschikter voor op kantoor en voor veelvuldig gebruik. Inkjetprinters zijn weer geschikter voor thuis en om foto’s mee te printen. Heb je een keuze kunnen maken tussen de twee printertypes? Mooi, op naar de volgende stap.

De prijsklasse

Om een geschikte printer te vinden zul je een prijsklasse moeten bepalen. Wat wil je ongeveer uitgeven aan je printer? Door dit van te voren bepalen, kader je je zoekgebied weer wat verder in. 

Het merk

Vervolgens zal het je opvallen dat er verschillende printermerken zijn. Sommige namen zullen je misschien bekend voorkomen, andere niet. Ons advies is om voor een bekend printermerk te gaan, zoals HP. HP staat bekend om goede kwaliteit printers, toners en cartridges. 

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Als het goed is heb je nu al een duidelijker beeld van wat voor soort printer je graag wilt. De laatste stap is om te bepalen of je voor een nieuwe printer gaat, een tweedehands printer of een refurbished printer. Dat laatstgenoemde komt je misschien niet heel bekend voor, maar refurbished printers zijn een echte aanrader. Op deze manier kun je namelijk goede kwaliteit printers kopen, maar zonder veel te betalen! Het beste van beide werelden dus. Zo kun je bijvoorbeeld een zwart wit hp printer kopen bij Refurbished Printer.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *