Onderneming inschrijven

Wanneer je van plan bent een eigen onderneming te starten moet je je hebben ingeschreven bij de KVK. Zonder een KVK en BTW-nummer kan je namelijk geen eigen onderneming starten. Alle ondernemingen zijn namelijk verplicht zich in te schrijven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).

Wanneer heb ik een onderneming?

De Nederlandse wet is hier redelijk simpel over: wanneer je zelfstandig diensten of goederen levert aan anderen, met de bedoeling om winst te maken, wordt je gezien als een onderneming. Stel: je verkoopt autoventieldopjes via een opgezette webshop. Deze producten verkoop je waarschijnlijk om hier zelf iets aan te verdienen. In dit geval wordt je gezien als een onderneming en moet je je dus inschrijven bij de KVK. Wanneer je je wilt inschrijven als een eenmanszaak is het aan te raden de criteria van de KVK te lezen.

Hoe werkt het inschrijven?

Wanneer je je in wilt gaan schrijven als een onderneming is het goed om na te gaan welke rechtsvorm je moet hanteren. In veel gevallen zal dit een eenmanszaak zijn, zeker wanneer je als zelfstandige te werk wilt gaan. Wanneer je de rechtsvorm van je nieuwe onderneming hebt gekozen dien je je online in te schrijven bij de KVK. Vervolgens maak je een afspraak bij het KVK kantoor bij jou in de buurt. Hier rond je je inschrijving af.

Voor het inschrijven bij de KVK betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding van €50.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *