Pensioen zelf opbouwen: Maak jouw dromen waar

Wil je pensioen zelf opbouwen? Steeds meer mensen kiezen voor alternatieve manieren om extra geld voor het pensioen te krijgen. Zeker met de negatieve rentes bij de spaarrekeningen kan dit een goede optie zijn. Doordat je meer geld tot jouw beschikking hebt, kun je jouw dromen ook gaan najagen. Wellicht weet je echter nog niet waar je naar kunt gaan kijken of hoe je dit het beste aan kunt pakken. Er zijn verschillende bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Zo kun je onder andere gaan denken aan SynVest. Jouw geld zal dan meer gaan worden. 

Pensioen zelf opbouwen voor extra ruimte 

Jouw pensioen zelf opbouwen is tegenwoordig nodig. Het pensioen dat je via jouw werkgever opbouwt, zal na verloop van tijd nog niet veel zijn en ook jouw AOW is net voldoende om jou in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Terwijl je na het bereiken van de pensioenleeftijd juist tijd hebt om jouw dromen te realiseren. Hier is echter wel meer geld voor nodig. Door naar alternatieven te kijken voor een aanvulling op jouw pensioen heb je het zelf in de hand. Er zijn dan een groot aantal mogelijkheden beschikbaar, zoals bijvoorbeeld beleggen in aandelen of vastgoed. 

De risico’s goed gaan analyseren 

Het pensioen zelf opbouwen door middel van beleggen brengt wel risico’s met zich mee. Je moet het geld namelijk voor langere tijd kunnen missen. Als het op jouw spaarrekening staat, kun je in geval van nood nog een bedrag overmaken naar jouw betaalrekening om de ruimte te krijgen, maar dit is dus niet met beleggen. Daarom begin je altijd met het maken van een risicoanalyse. Welke uitgaven zijn er? Wat kan er onverwacht nog bijkomen en hoeveel is hiervoor nodig? Als alles op papier staat, wordt het eenvoudiger om een keuze te maken. 

Voorbereidingen treffen met voldoende kennis 

Daarbij kan pensioen zelf opbouwen ook voor- en nadelen met zich meebrengen. De verschillende beleggingsvormen hebben bijvoorbeeld ieder hun eigen voor- en nadelen. Ook deze moeten op een rij gezet worden. Zo weet je beter wat er bij je gaat passen. Lees jezelf daarbij ook altijd goed in. Zonder de juiste kennis ga je namelijk verkeerde keuzes maken en worden er onnodig extra nadelen gecreëerd. Met voldoende kennis profiteer je van het hoogste rendement en zal jouw geld ook voor langere tijd in goede handen gaan zijn. Zonder tijd en moeite ga je er dus niet komen. 

Stap in de goede richting

Met het pensioen zelf opbouwen ga je aan de hand van het rendement jouw spaarrekening verder aanvullen. Met de juiste keuzes kan dit bedrag al snel gaan groeien. Doet een bedrijf het ene jaar het beter dan de andere? Dan heb je altijd een extra spaarcentje om de eventuele verliezen mee op te kunnen vangen. Met gedegen advies van een professional van SynVest zal je overal op voorbereid worden en kun je daadwerkelijk aan de slag gaan. Het passieve inkomen zal jou in de loop der jaren alleen maar dichter bij jouw droom gaan brengen. 

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *