Waarom digitale werkbonnen een must zijn voor jouw bedrijf

digitale-werkbonnen

We moeten steeds meer van het oude systeem af. We moeten met de tijd mee en al helemaal op bedrijfsmatig gebied. Waar we vroeger nog met onze papieren urenstrookjes kwamen, is er nu de mogelijkheid om de administratie volledig digitaal te doen. Vanuit een overzichtelijk dashboard, valt alles te plannen en te regelen. Het bespaart een hele hoop papierwerk en daardoor ook afval. Wilt u weten waarmee dit kan? Dat leest u allemaal hieronder. 

Een nieuw project starten

Wanneer u een nieuwe klus aanneemt als bedrijf, moet er natuurlijk een overzichtelijke planning worden gemaakt voor de komende periode. In overeenstemming met de klant, bepaalt u over welke periode de projectplanning moet worden gedaan. Op die manier weet u hoeveel uren er moeten worden toegewezen aan het personeel. Het is nog nooit zo eenvoudig om een nieuw project op te starten doormiddel van urenregistratie voor werknemers, zodoende kloppen deze data altijd en dat biedt vele voordelen.

Personeelswijzigingen doorvoeren

Mochten er onverwachte zaken optreden als ziekte of overlijden, dan is het prettig als er snel gehandeld kan worden om een andere collega te regelen. Via het systeem kunt u in de projectplanning eenvoudig de taak overdragen aan iemand anders. Deze persoon ontvangt dan direct een melding zodat hij daar direct naar toe kan gaan. Zo loopt een project niet uit en houd u een strakke planning aan.

Uitbetalen

Aan het einde van een periode worden de werknemers betaald. Vaak is dit het einde van de maand maar soms gebeurt dit wekelijks. Voor u maakt het niet uit. U kunt precies zien in een overzicht wie hoeveel uur heeft gewerkt in de achterliggende periode. Zo maakt u het aspect uitbetalen heel makkelijk. De werknemers ontvangen dan ook meteen digitale werkbonnen. Zo kunnen zij nog extra controleren of het aantal uitbetaalde uren overeenkomt met de gewerkte uren. 

Wanneer een werknemer aangeeft dat hij te weinig heeft gekregen, dan kunt u heel simpel terugkijken in het systeem welke dagen deze werknemers heeft gewerkt. Vaak zitten zij er zelf naast doordat ze dagen hebben mee gerekend die al zijn uitbetaald. Het geeft niks maar het is toch prettig als zij even mee kunnen kijken en zij zien dat zij inderdaad fout zitten. Het is een kleine moeite om de digitale werkbonnen even te vergelijken met het systeem.

Factureren

In veel gevallen betaald de klant u achteraf. Hiervoor kunt u een factuur opstellen met de werkelijke gemaakte kosten. Het bedrag aan personeelskosten zal zelden exact kloppen met het voorspelde aantal. Doordat u heel makkelijk kunt zien hoeveel uren het zijn geworden, kan u dit eenvoudig in de factuur zetten. 

Bent u nou opzoek naar zo’n handig systeem als dit? Zoek dan op het internet naar het systeem dan het beste bij u past met projectplanning. Het kan nog wel eens verschillen of het aantrekkelijk is. Denk hierbij aan de grootte van het bedrijf en de dingen die het uitvoert. Kijk eens rustig rond en neem contact op wanneer u met vragen zit. Vaak zitten er mensen die meteen uw vragen beantwoorden.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *