Wat is een dns server?

Als je een eigenaar bent van een eigen website, dan zal het vaak zo zijn dat je veel dingen zult moet regelen. Zo is het onder andere noodzakelijk om te kijken naar de privacy van je website. Als website niet privé is, betekent dit dat andere mensen de mogelijkheid hebben om in de website te komen. Om dit te voorkomen, kun je kijken voor een dns server. Een dns server is een server die jouw website aan een IP adres koppelt. Het is dan ook enkel mogelijk om via dit IP adres binnen de website te komen. Hierdoor blijft je website optimaal beschermd en kun je geen last krijgen van hackers die binnen de website willen komen. Grote bedrijven met een website kiezen er daarom al snel voor om een dns server aan te schaffen. 

Hoe kan ik de dns server downloaden?

Als je een dns server wil downloaden, kun je dit gemakkelijk op een windows computer doen. Je drukt op de ‘’windows’’ en ‘’R’’ knop. Het is belangrijk dat je deze toetsen tegelijkertijd ingedrukt houdt. Er zal dan  een tablet open te komen staan. Vervolgens moet je op uitvoeren drukken. Hierna krijg je een nieuw tablet, vervolgens typ je ‘’cmd’’ en dan klik je op ‘’ok’’. ten slotte type je ‘’3’’ in en klik je op enter. Hierna zal de dns server worden gedownload.

Bij dezelfde provider een dns server aanschaffen

Via je eigen vertrouwlijke provider zoals Ziggo of KPN kun je gemakkelijk een dns server aanschaffen. Doordat je bij een bekende provider de dns server aanschaft, zul je met een meer vertrouwd gevoel de dns server kunnen downloaden. Om je IP adres te zien, zul je naar je instellingen moeten gaan op de laptop of computer. Ga hierna naar het kopje wifi. Achter de wifi staat een ‘’i’’. Op deze ‘’i’’ dien je te klikken.

Download een plex server voor het ordenen van je bestanden

Als je een eigen website hebt, dan zul je te maken krijgen met vele bestanden die je een aantal jaar moet zal moeten bewaren. Om de bestanden zo geordend mogelijk te houden, zul je moeten kijken voor een plex server. Een plex server is erg handig om aan te schaffen als je alle bestanden netjes moet ordenen. Via de plex server kun je gemakkelijk de bestanden netjes ordenen en opslaan. De bestanden worden ook bewaard bij passende andere bestanden. Veel ondernemers kiezen ervoor om een plex server aan te schaffen en dit is dan ook niet voor niks. Naast dat je de bestanden netjes kunt ordenen, kun je met een plex server ook muziek en films bekijken. 

De website beveiligen 

Als je eenmaal de dns server hebt gedownload, betekent dit dat je beveiligd bent tegen hackers die je website binnen willen komen. Een dns server wordt altijd aangeraden als je hebt besloten om een website te maken. Via de dns server kun je daarnaast ook nog eens  makkelijker werken. Wel is dit alleen mogelijk als je het juiste IP adres gebruikt.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *