Zakelijke LED verlichting

Wat bedrijven vaak overeenkomen is dat ze niet te veel geld en tijd willen besteden aan de dagelijkse rompslomp zoals verlichting. Daarom is het juist voor bedrijven vaak van belang om goede verlichting te kiezen, dat niet te veel kost en waar verder niet te veel naar omgekeken hoeft te worden. Bij LED verlichting denken veel mensen meteen aan TL buizen; zeer koude, felle en vrij lelijke lichten die jaren geleden in veel kantoorpanden te vinden waren. Tegenwoordig is LED verlichting zoveel meer dan dat. Er zijn tal aan mogelijkheden wat betreft kleurtemperaturen en design.

Waarom LED verlichting in het bedrijf?

Er zijn tal aan onderzoeken geweest naar de vraag hoe licht de werkomgeving beïnvloedt. Goed licht verhoogt namelijk het werkcomfort en is ook gezonder voor de werknemers. Zakelijke LED verlichting moet dan ook aan veel meer eisen voldoen dan de lichten die je bijvoorbeeld thuis hebt. Er zijn bijvoorbeeld EU-verlichtingsnormen. Zakelijke LED verlichting is erop gemaakt om gebouwen en ruimtes efficiënt te verlichten en zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast kunnen bedrijven ook tot wel 85% besparen met LED verlichting in verhouding met niet-LED verlichting. Kortom, er zijn tal aan reden waarom veel bedrijven zijn overgestapt naar LED.

Voordelen op een rij

LED verlichting heeft een zeer lange levensduur, wat kan oplopen tot wel 15 tot 20 jaar. Gemiddeld gebruikt een LED lamp 90% minder energie dan een gloeilamp. Daarbij is er ook minder warmte ontwikkeling, wat toevoegt aan een fijne werkomgeving. LED TL verlichting is schokbestendig en stralingsvrij en beter voor het milieu. Je bespaart namelijk tot wel 65% op energiekosten voor verlichting. Door de goede prijs-kwaliteit verhouding en de zuinigheid van dit type lamp heb je binnen 1,5 jaar de aankoopprijs terugverdiend. En last but not least, LED verlichting is verkrijgbaar in allerlei lichtkleuren en is vaak dimbaar. Je hebt dus een grote regie over hoe je de verlichting instelt en gebruikt.

Zakelijke subsidie

Door de lange levensduur van LED verlichting en de zuinigheid wat betreft milieu, is het voor bedrijven die willen overstappen mogelijk om subsidie te krijgen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling dat ondernemers moet stimuleren om te investeren in energiezuinige technieken. LED verlichting valt daar bijvoorbeeld ook onder. Bedrijven kunnen tot wel 45% van de aanschafkosten van LED verlichting aftrekken van de winst. Het gevolg is dat er dan bedrijven belastingvoordeel genieten. Zakelijke LED verlichting is dus zo gek nog niet.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *